Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Новорічну ялинку на Контрактовій площі у Києві прикрасять опішнянською керамікою

Новорічну ялинку на Контрактовій площі у Києві прикрасять опішнянською керамікою

Етнокультурий проект Folk Ukraine, який організовує масштабні заходи в Україні, зокрема, і святкування Нового року у Києві, розкрив секрети, якими будуть Софійська та Контрактові площі у столиці на період Новорічних свят.

Головна ялинка країни на Софійській площі чекатиме всіх охочих з 19 грудня по 13 січня, а на Контрактовій площі – з 14 грудня по 20 січня.

Зимове містечко на Контрактовій площі поєднає традиційне святкування та сучасні розваги. А новорічну ялинку прикрасять в етнічному стилі за мотивами опішнянського гончарного мистецтва з Полтавщини.  Ялинкові прикраси будуть виконані у традиційних формах опішнянської кераміки: жбани, кашники, макітри, глечики, “гарбузи” для води, барильця та зозулиці, іграшки-свистульки у формі коня, вершника, півня, баранчика, козла, оленя.

З самої верхівки й аж до низу звисатимуть гірлянди, загальна довжина яких складатиме 3 кілометри. Зелені гілки будуть окуті 42-ма тисячами ліхтариків, що мерехтітимуть теплим сяйвом.

Зимове містечко на Контрактовій площі складатиметься з святкової арт-сцени, ялинки, резиденції Святого Миколая, стріт-арт ковзанки, сувенірів, різдвяного ярмарку та фуд-зони.

На пішохідній частині вулиці Сагайдачного відвідувачам презентуватимуть колоритні арт-об’єкти в опішнянському стилі у вигляді горщиків, глечиків, дзбанків, куманців та барильців. Також вулиця буде прикрашена новорічними світловими інсталяціями.

 

 

Перейти до вмісту