Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Назвали найкращу дієту від грипу: які продукти їсти, – розповіли вчені

Назвали найкращу дієту від грипу: які продукти їсти, – розповіли вчені

Кетогенна дієта, що відрізняється високим вмістом жирів і низьким споживанням вуглеводів, здатна захистити людину від зараження грипом. Йдеться про вірус групи А. До такого висновку прийшли вчені з США, звіт про дослідження яких був опублікований в журналі Science Immunology, передає ukrhealth.net

В експерименті, який підтвердив здогадки лікарів, задіяли мишей. Гризунів розділили на дві групи – експериментальну і контрольну. Перша за тиждень до інфікування вірусом грипу А була посаджена на кетогенную дієту. Режим харчування другої відрізнявся високим вмістом вуглеводів.
Admixer

У результаті фахівці відзначили, що тварини з першої групи легше перенесли захворювання, зокрема, у них була вищою виживаність.

Що їдять на кетогенній дієті:

м’ясо (включаючи бекон, ковбасу і шинку),
жирна риба, масло і вершки;
яйця;
сири;
рослинні олії;
горіхи та насіння;
низькокалорійні овочі (помідори, перець, цибуля, листя салату);
різні спеції і приправи.

Рецепти страв при кетогенній дієті зазвичай складаються з м’яса, овочів, яєць і молочних продуктів. Наприклад, на сніданок можна з’їсти бекон, яйця і помідори, на обід приготувати салат із куркою і сиром, а на вечерю – запечений у маслі лосось із овочами.

Попереджаємо, що дієта може викликати такі побічні ефекти як запори, діарея, неприємний запах із рота, нездужання, нудота і дискомфорт у шлунку і кишечнику. Тому перед переходом на такий тип харчування рекомендуємо проконсультуватися з лікарем.

Перейти до вмісту