Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Найпоширеніші види головного болю та їх ефективне лікування, – назвали медики

Найпоширеніші види головного болю та їх ефективне лікування, – назвали медики

Німецькі медики представили увазі види головного болю, які найбільш часто зустрічаються. Так як стани несуть в собі певні ризики, експерти при цьому перерахували ефективні способи лікування.

За словами фахівців, є більше 200 причин появи головного болю. У медичній практиці в першу чергу грають роль: головний біль напруженого типу, мігрень, а також дискомфорт, викликаний надмірним використанням болезаспокійливих засобів. Що стосується першого випадку, то він являє собою помірну силу, яка вражає всю голову. Іноді це описується як почуття “занадто тісного капелюха”, що супроводжується чутливістю до шуму або світла, повідомляє ukrhealth.net

Для лікування гострих нападів рекомендується використовувати ацетилсаліцилову кислоту, парацетамол або ібупрофен. Крім того, ефективні і вправи на розслаблення м’язів шиї.

При мігрені біль зазвичай буває одностороннім, пульсуючим, від помірного до сильного. Майже завжди вона супроводжується нудотою або блювотою. Близько 20% людей мають так звану ауру, яка зазвичай проявляється у вигляді зорових порушень з мерехтінням. Скарги посилюються при звичайних фізичних навантаженнях, таких як підйом по сходах.

У терапії нападів краще використовувати нестероїдні протизапальні препарати, такі як ібупрофен або триптани. Якщо в місяць відбувається більше трьох випадків, важлива профілактика. Наприклад, прийом метопрололу і пропранололу, протисудомних препаратів і вальпроєвої кислоти.

Кластерний головний біль – найважчий вид, який призводить до соціального відступу, зміни особистості і депресії. Ознаки супроводжуються почервонінням очей, закладеністю носа або нежиттю, підвищеним потовиділенням в області обличчя, звуженням зіниць, провисанням повік, занепокоєнням.

Напад знімається шляхом вдихання чистого кисню або введення швидкодіючого триптану під шкіру. Профілактика забезпечується за допомогою верапамілу і топірамату. Якщо ж біль пов’язаний з прийомом препаратів, слід звернутися до лікаря для перегляду рекомендацій.

Перейти до вмісту