Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині встановили стовідсотковий лабораторний контроль доріг, – Олексій Басан

На Полтавщині встановили стовідсотковий лабораторний контроль доріг, – Олексій Басан

Директор державного підприємства «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан на апаратній нараді прозвітував про ремонт  автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

За його словами, з початку року на замовлення підприємства на 22 об’єктах виконали поточний середній ремонт. Витратили 552,9 млн грн. Нині облаштували  понад 91 км верхніх шарів асфальтобетонного покриття на окремих ділянках, відповідно забезпечили проїзд на 245 км доріг. Ремонтні роботи завершили на 95 %.

Найбільш масштабні об’єкти, які відремонтували цьогоріч, – автошляхи Шишаки – Сагайдак – Поділ Шишацького району (зробили 33 км), Гадяч – Опішня Зіньківського та Гадяцького районів (11,4 км), Нові Санжари – Нехвороща Новосанжарського району (29 км), Соснівка – Кременчук – Горішні Плавні Кременчуцького району (поклали 6,7 км нового асфальтобетонного покриття та 3,2 км поверхневої обробки, відремонтовано 15 км дороги окремими ділянками),  Чорнобай – Хрестителеве – Оржиця – Лубни Лубенського та Оржицького районів (41,831 км), М-03 Київ – Харків – Довжанський на ділянці км336+873-км340+961 по вул. Київське шосе і вул. Харківське шосе в межах м. Полтава (окремими ділянками відремонтовано 15,6 тис. м2 дорожнього покриття).

«Для підвищення якості робіт із ремонту та щоб не допустити браку в поточному році підприємством встановлено стовідсотковий лабораторний контроль на об’єктах ремонту. До контролю залучені фахівці незалежних лабораторій та Державного підприємства «ДерждорНДІ ім. М.П. Шульгіна». Підприємство контролює кожен об’єкт, і щодня виїжджають на місце вісім інженерів технічного контролю»,– зазначив Олексій Басан.

Також капітально відремонтували автомобільні дороги Млини – Піски у м. Заводське Лохвицького району, Великі Сорочинці – Ковалівка – Воскобійники – Михайлики в Шишацькому районі та Кобеляки – Білики.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, громада не задоволена ремонтом доріг в області.

«Як показав прийом громадян, на адресу вашого агентства надійшло 24 звернення. Вони стосуються корупційних діянь, тендерів. Чому таке ставлення громади до вашого управління?  Можливо, це суб’єктивне ставлення до вас чи це стосується якості робіт?», – зауважив Олег Синєгубов.

«Наше підприємство докладає максимум зусиль, щоб відновити дороги, які за останні 20 років не ремонтували. Цьогоріч зробили все, що було заплановано. На жаль, фізично в межах того фінансування, що виділено, неможливо зробити всі  дороги. Щодня ми отримуємо 30-40 скарг щодо  якості та стану доріг, їхнього належного утримання. У нас є певні програми, згідно з якими ми проводимо ремонти», – зазначив Олексій Басан.

Крім того, посадовець поінформував присутніх про готовність дорожнього господарства до зими.

Перейти до вмісту