Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство ТОП-новина 

Миргородський успіх: визначився володар футбольного Суперкубку Полтавщини

Миргородський успіх: визначився володар Суперкубку Полтавщини

“Олімпія” із Савинців мінімально переграла полтавський “Легіон”.

Календарний рік полтавського футболу завершився у обласному центрі, де зустрілися найуспішніші команди року. Ними стали чемпіон – “Олімпія” (Савинці, Машівський район) та молодий полтавський “Легіон”, який став володарем Кубка області.
Цікаво, що матч подібного рівня вперше з 2009 року пройшов на центральному стадіоні Полтави – “Ворсклі”, який лише минулої суботи приймав матч “зелено-білих” з “Десною”.

Однак незважаючи на короткий період часу, працівники стадіону встигли підготувати газон до матчу.

Якщо ж говорити про саму гру, то перший тайм фактично пройшов без моментів, все найцікавіше глядачі побачили вже після перерви. На 62-й хвилині Фабунмі з “Олімпії” непогано пробив зі штрафного — поряд зі стійкою, а через 10 хвилин рахунок у зустрічі було відкрито: після прострілу з правого флангу у верховій боротьбі Владислав Ковтун спіймав кіпера суперників на противоході — 1:0.

У заключні хвилини матчу “Легіон” намагався перехопити ініціативу у грі та зрівняти рахунок, однак оборона “Олімпії” діяла безпомилково.

Футбольну команду з Савинців створили у 1976 році на базі колгоспу «Більшовик», який очолювала Галина Павлівна Яремко. Через відсутність власного футбольного поля, яке б відповідало стандартам для проведення змагань місцевого рівня, колектив проводив поєдинки в сусідньому селі — Зеленому Куті. Він являв собою структурний підрозділ названого колгоспу. Багаторазовий чемпіон та володар Кубка Полтавщини.

 

Фото — ОКІА “Новини Полтавщини”.

Перейти до вмісту