Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

Кременчужан закликають не виходити на кригу доки лід крихкий

Кременчужан закликають не виходити на кригу доки лід крихкий

Керівник КУ «Кременчуцька водолазно-рятувальна станція» Василь Білоус зазначає, що як тільки після перших нічних морозів на річках зявилася крига, кременчуцькі рибалки почали виходити на лід та ловити рибу.

Про це повідомляють у Кременчуцькій міськраді.

Василь Білоус зазначає, що це дуже небезпечно, адже лід ще надзвичайно крихкий і така риболовля може мати трагічні наслідки.

Шановні громадяни! Виходити на лід небезпечно !

Рекомендуємо вам не виходити на тонку кригу на ставках, річках та інших водоймищах. Це надзвичайно небезпечно! Необдумана та необережна поведінка загрожує вашому життю і здоров’ю.
Нагадуємо, що для одного пішохода безпечним вважається лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 см; для обладнання ковзанки – не менше 10-12 см (для масового катання – 25 см); масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 см.
Не забувайте, що зимова підлідна ловля риби вимагає суворого дотримання правил безпечної поведінки. Не можна пробивати близько одна від одної багато лунок. Не можна збиратися великими групами на одному місці. Не можна пробивати лунки на переправах. Не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега. Завжди майте під рукою міцну мотузку довжиною 12-15 м, тримайте поруч з лункою дошку або велику гілку.
Пам’ятайте, дотримання елементарних правил безпечної поведінки допоможе вам зберегти своє життя і життя людей, які знаходяться поруч з вами.

Перейти до вмісту