Ви тут:
PROвсе Суспільство 

“Джокер” вже зібрав у світовому прокаті $ 1 млрд , в Україні – 100 млн грн

“Джокер” вже зібрав у світовому прокаті $ 1 млрд , в Україні – 100 млн грн

Як і очікувалося, на сьомому тижні кримінальна драма «Джокер» / Joker Тодда Філліпса перетнула заповітний рубіж в $ 1 млрд касових зборів, ставши першим фільмом з віковим рейтингом R (для глядачів від 17 років), якому вдалося досягти таких результатів.

Як пише ITC.ua, за підсумками минулого вікенду загальна каса проекту Тодда Філліпса і Хоакіна Фенікса досягла $ 1,017 млрд, з яких близько $ 700 млн – збори e міжнародному прокаті.

В Україні, за даними прокатника Kinomania, результат картини станом на 17 листопада – 102 125 386,18 грн ($ 4,23 млн). І це п’ятий результат за касовими зборами в Україні (в національній валюті). До результату «Аквамена», свого часу обновив рекорд касових зборів в Україні (зараз він третій з результатом 108,71 млн грн.) Не вистачило всього 6,58 млн грн. До слова, підводний комікс-епос Джеймса Вана з Джейсоном Момоа і Ембер Херд на сьогоднішній день утримує титул касового блокбастера DC з результатом $ 1,148 млрд.

«Джокер» став 44-м  в історії і сьомим за рахунком фільмом, який підкорив цей рубіж в цьому році (інші – «Месники: Фінал», «Король лев», «Людина-павук: Далеко від дому», «Капітан Марвел »,« Історія іграшок 4 »і« Аладдін »). У той же час при доволі “скромному” бюджеті в $ 62,5 млн картина вже стала найприбутковішою стрічкою за коміксами в історії і принесла чистий прибуток.

Залишається додати, що до «Джокера» позначку в мільярд проходили тільки шість картин Warner Bros. (Сім, якщо вважати заключну частину кінотрилогії «Володар кілець» Пітера Джексона – злиття New Line і Warner Bros. сталося через п’ять років після виходу фільму в 2008 році) – це «Аквамен», дві частини «Темного лицаря» Нолана, фінальна частина саги «Гаррі Поттер» і «Хоббіт: Несподівана подорож».

Перейти до вмісту