Ви тут:
Суспільство 

Canon випустила першу власну камеру для астрофотографії

Canon випустила першу власну камеру для астрофотографії

Компанія Canon розширила систему EOS R новою моделлю, що отримала назву EOS Ra. Це перша повнокадровий камера Canon, призначена для астрономічної фотографії.

Як повідомляє Broadcast, в описі новинки виробник відразу уточнює, що, по суті, це модель EOS R, випущена у вересні 2018 року, але модифікована з урахуванням особливих вимог астрофотографія. Іншими словами, датчик дозволом 30,3 Мп, система автофокусування і процесор обробки зображень успадковані у EOS R.

Фільтр датчика відрізняється тим, що він дозволяє реєструвати в чотири рази більше випромінювання лінії H-альфа у порівнянні з EOS R. Завдяки цьому можна знімати на знімках червоний колір туманностей – міжзоряних хмар пилу. Ці хмари, в основному складаються з водню і гелію, неможливо сфотографувати звичайною камерою, так як встановлений в ній фільтр відсікає інфрачервоне світло, що надає таким туманностям характерний відтінок.

Камера забезпечує високу різкість зображень, оскільки на відміну від дзеркальних камер, в ній немає механізм підйому дзеркала, здатного викликати вібрацію при зйомці.

Перейти до вмісту