Ви тут:
Спорт Суспільство 

Баскетбол: українки сьогодні на виїзді протистоятимуть бельгійкам

Баскетбол: українки сьогодні на виїзді протистоятимуть бельгійкам

“Жовто-блакитні” зіграють з командою, яка матиме у своєму складі зірок жіночої НБА.

Матч транслюватиме Хsport. Початок гри — 21:30.

Як розповіли у Федерація баскетболу України, напередодні тренерський штаб збірної Бельгії оприлюднив перелік 12 гравців команди на матч проти України. Є в ньому і головна ударна сила суперника – чемпіонки жіночої НБА Кім Местдаг та Емма Меессеман. Минулого місяця вони вибороли чемпіонство у складі Вашингтон Містикс.

Для українок це буде стартовий матч кваліфікації до найближчого чемпіонату Європи.

“Знала, що в команді будуть нові молоді дівчата і це доволі непогано. Будемо дивитись, хто на що здатний. Розповідати дівчатам, як грати – це завдання тренера, а не моє, але я, звичайно, можу підказати. У нас ще є час, щоб усе підтягнути. Коли команда нова та молода, потрібно багато часу, щоб командну гру було видно. Дівчата добре працюють на тренуваннях, жорстко грають у захисті , показують свій характер – це ставить команді Срджан Радулович. Мені подобається такий захист. Можливо, ми не заб’ємо багато, але ми й не дамо забити багато супернику”, – розповіла українка Аліна Ягупова.

Федерація баскетболу Бельгії була заснована в 1933 році, в 1935 році вона була прийнята в ФІБА. Жіноча збірна Бельгії вперше потрапила на великий міжнародний турнір в 1950 році. Команда брала участь в 11-і фінальних турнірах чемпіонату Європи, при цьому ніколи не піднімалася вище 6-го місця, проте на передостанньому турнірі 2017 року збірна завоювала бронзові нагороди.

На даний момент команда є постійним учасником кваліфікаційних турнірів до чемпіонату Європи. У 2018 році вперше виступила на чемпіонаті світу і посіла 4-е місце

Перейти до вмісту