Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Агрофірма «Добробут» агропромхолдингу «Астарта-Київ» придбала для будинку культури в Кобеляцькому районі сучасну музичну апаратуру

Агрофірма «Добробут» агропромхолдингу «Астарта-Київ» придбала для будинку культури в Кобеляцькому районі сучасну музичну апаратуру

Представники «Агрофірми «Добробут» придбали сучасну музичну апаратуру для Бродщинського будинку культури. Її передали під час літературно-мистецької години «Мелодії життя».

Компанія закупила мікрофони, пульт для регулювання звуку та колонки. Така техніка для будинку культури необхідна для конкурсів, концертів і змагань, які тут часто проводять, повідомляє ГО “Полтавщина Аграрна”.

За словами фахівчині з корпоративного партнерства агрофірми Наталії Левонтівцевої, культура на селі — завжди актуальна. Тому вона впевнена, що в цьому напрямі компанія та сільрада, а в майбутньому ОТГ, продовжать співпрацювати.

— У маленьких селах необхідно розвивати культуру та туризм. Тут багато талановитих людей. Зараз напрацьовуємо кілька проєктів, які плануємо втілити наступного року, — зазначає пані Наталія. 

Бродщинський будинок культури — лише один із 92-х у районі. Тут займаються співами, танцями, вишивкою нитками та бісером, петриківським розписом, в’язанням і плетінням. 

— Наші колективи завжди беруть участь у різних заходах і конкурсах. А завдяки підтримці «Добробуту» можемо покращувати звук на сцені та проводити фестивалі й концерти на вищому рівні. Без цієї техніки захід не можна провести. Її використовуватимуть і для проведення концертних програм, дискотек для молоді й озвучення інших заходів, — розповідає завідувачка сектору культури та туризму Кобеляцького району Марія Кириченко.

За її словами, у районі більш ніж 200 умільців, а 12 творчих колективів мають звання зразкових і народних. Ці колективи щороку беруть участь в обласному конкурсі «Чиста криниця» та в міжрегіональних. Виступають і на місцевих заходах, які організовує сільрада. 

Агрофірма «Добробут» — потужний соціальний партнер для Кобеляцького району. Сюди компанія сплачує податки та допомагає вирішувати соціальні проблеми жителів. Бродщинська сільська рада та представники компанії співпрацюють понад три роки. Наприклад, у 2017-му в бібліотеці провели капітальний ремонт даху, який щороку протікав і псував стіни та підлогу. 

Після цього сільрада облаштувала бібліотеку всередині, провела косметичний ремонт. Тепер там затишно та гарно. 

— «Добробут» ніколи не залишає нас із невирішеними питаннями. Цього року допомогли з підвозом спортсменів і діток на конкурси й змагання. А ось ще придбали сучасну музичну апаратуру для проведення різних заходів, — розповідає очільниця Бродщинської сільради Наталія Довга.

Перейти до вмісту