Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

270 учнів отримали президентські стипендії

270 учнів отримали президентські стипендії

150 переможців учнівських олімпіад з навчальних предметів і 120 – 3-го етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН впродовж року отримуватимуть стипендії Президента – 2600 грн на місяць.

Про це пише Освіта.ua з посиланням на Міністерство освіти і науки України.

За словами міністра освіти Ганни Новосад, цьогоріч премію здебільшого отримують учні 8-11 класів.

«Не менш приємно, що сьогодні ми маємо 47 стипендіатів, що отримують стипендію вже вдруге. 5 стипендіатів вибороли таку нагороду вже третій рік поспіль, а учень 11 класу Новопечерської школи Олексій Масалітін вже вчетверте став лауреатом даної стипендії. Я вважаю надзвичайно важливим, що ми маємо переможців, що отримують стипендію декілька років поспіль. Адже стипендія Президента України – це визнання не лише вашого таланту та потенціалу, а й працьовитості. Найголовніше – не зупинятися на досягнутому та розвиватися далі», – відзначила Ганна Новосад.

Вона також розповіла, що сама перемагала у всеукраїнській олімпіаді з німецької мови, і це вплинуло на все подальше життя.

«Я завжди наголошую на тому, що все, що я маю в житті, я отримала завдяки хорошій освіті. Призове місце на всеукраїнській олімпіаді свого часу дало мені можливість переїхати з маленького містечка і навчатися в Києві в одному з кращих ліцеїв. Зусилля завжди винагороджуються. Я сподіваюсь, що й ваші принесуть вам максимум користі в майбутньому», – розповіла міністр.

Перейти до вмісту