Ви тут:

За позовами Миргородської прокуратури, суд відкрив провадження у справах про повернення державі земельних ділянок вартістю 32 млн грн

За позовами Миргородської прокуратури, суд відкрив провадження у справах про повернення державі земельних ділянок загальною площею майже 215 га

Миргородська місцева прокуратура встановила, що житель міста Зіньків, який заснував та очолив фермерське господарство, з 2014 по 2016 рік уклав із Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області 11 договорів оренди земельних ділянок. Розташовані вони в адміністративних межах різних сільських рад Зіньківського району. Загальна площа цієї землі – 214,2367 га, а вартість – майже 32 млн грн. При цьому земельні торги не проводилися, зазначили в Прокуратурі Полтавщини.

Однак вказаний громадянин раніше вже отримував земельні ділянки в оренду для ведення фермерського господарства, а тому використав своє право на подальше їх одержання без проведення аукціону.

У Прокуратурі наголошують: згідно з вимогами Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство» громадянин може використати право на отримання земельної ділянки державної власності один раз, додатково землю можна отримувати на конкурентних засадах через участь у торгах.

Тож із метою відновлення порушених інтересів держави прокуратура звернулася до Господарського суду Полтавської області з позовними заявами про визнання недійсними та скасування розпоряджень голови Зіньківської РДА, визнання недійсними договорів оренди та повернення земельних ділянок у власність держави.

Перейти до вмісту