Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Які «сніданки» краще не їсти на сніданок

Які «сніданки» краще не їсти на сніданок

Бутерброд – одна з найбільш традиційних ранкових страв. Їх легко готувати. Але чи так вони гарні для нас? Почнемо з бутербродів з ковбасою. Здобна булка з жирним скибочкою ковбаски не піде. Це швидкі вуглеводи з надлишком жирів, повідомляє ukrhealth.net

Замініть їх на хліб з борошна грубого помелу з пісною яловичиною або курячою грудкою. Додайте до нього скибочку огірка, помідора або лист салату, тоді ви отримаєте повноцінний бутерброд на сніданок. Так само утримайтеся від бутербродів з плавленим сиром. Туди йдуть відходи сирного виробництва, які не несуть в собі корисних властивостей справжнього сиру. Тільки натуральний сир з хлібом з борошна грубого помелу!

Фастфуд

Про шкоду фасфуду говорилося неодноразово. І це дійсно так. Там шкідливо все! Здобна булка з швидкими вуглеводами, м’ясо не кращої якості, обсмажене в сумнівному жирі, кетчуп і майонез, вбивають наш імунітет. Якщо ви все це хочете отримати з бонусом у вигляді надмірної ваги, який приходить від того, що організм вимагає збільшення порцій, щоб заповнити відсутні вітаміни, фастфуд – ваш вибір.

Солоденьке

Сирки, шоколадні батончики, шоколадно-горіхові пасти та кондитерські вироби промислового виробництва: круасани, випічка не несуть в собі нічого, крім швидких вуглеводів і низькоякісних рослинних олій. У них немає ні справжнього сиру, ні шоколаду, ні корисних речовин. Якщо ви ласун, використовуйте їх тільки як ласощі. Але не варто ними замінювати повноцінне харчування, наприклад, справжній сир або горіхи.

Швидкі каші

Каші швидкого приготування, мюслі і, так звані, швидкі сніданки, у вигляді кілець і пластівців, які заливають молоком, виробляються з сировини, що проходить спеціальну обробку. У них немає клітковини, корисної для травлення. Тільки швидкі вуглеводи, що призводять до ожиріння. Замініть їх справжніми кашами зі звичайної крупи.