Ви тут:
Р Суспільство 

Як продавати ювелірний виріб безпечно?

Як продавати ювелірний виріб безпечно?

Якщо людина хоче продати золоті прикраси, часто для цього вона шукає покупців у Інтернеті. Однак після спілкування в мережі настає час зустрічі для обміну товару на гроші. Ось тут потрібно бути особливо обережними, аби не стати жертвою пограбування. Ювелірні вироби – ласий шматок для безлічі зловмисників, які вишукують жертв саме в Інтернеті.

Один з найкращих методів захисту – робота з надійними організаціями, що займаються викупом цінних речей. Так, на сайті vipgold.in.ua ви можете не тільки продати прикраси, але і здійснити викуп наручних годинників. Якщо ж ви вирішили діяти самотужки, варто ознайомитися з наведеними нижче порадами.

Як продати діамант «сам на сам»?

Правила безпеки при самостійному продажу ювелірних виробів:

  • Не розповідайте про своє місце проживання. Не варто казати, де зберігається прикраса, де ви працюєте, чим цікавитеся і т.п. Обмежтеся спілкуванням лише про товар. Інакше зловмисники можуть «вирахувати» вас і обікрасти. Якщо покупець цікавиться особистою інформацією, це тривожна ознака. Звичайну людину повинна цікавити лише вартість та якість товару.
  • Зустрічайтеся в громадському місці. Найкраще продавати там, де є камери відео спостереження. Обидві сторони почуватимуться комфортніше. Адже добросовісний покупець також може переживати, щоб у нього не відібрали гроші. Не погоджуйтеся на зустріч вночі, пізно ввечері чи рано вранці. Навіть якщо це не дуже зручно, продавати ювелірні вироби незнайомцям краще в світлу пору доби. Попередньо хоча б приблизно визначте вартість прикраc.
  • Візьміть з собою друга чи знайомого. Супровід дозволить почуватися спокійніше. Покупець знатиме, що до вас є кому прийти на допомогу. Бажано, щоб друг був чоловічої статі. Це виглядатиме більш переконливо, ніж дві тендітні дівчини.
  • Не призначайте зустріч в себе вдома. Стороннім людям не потрібно знати, де живе людина з грошима та ювелірними виробами. Якщо ж покинути дім не вдається, принаймні не впускайте покупця всередину. Зустріньтеся з ним перед дверима чи на вулиці біля будинку. Впускати незнайомців у помешкання – взагалі не надто гарна ідея.
  • Попереджуйте близьких. Скажіть, куди йдете та з ким хочете зустрітися. Завжди тримайте телефон при собі. Можете під час зустрічі з покупцем подзвонити другу чи родичу і сказати, де саме знаходитеся. Також можна увімкнути функцію відстеження місцезнаходження на смартфоні.

А ще варто довіряти своїм інстинктам. Якщо покупець виглядає підозріло, задає дивні питання, намагається зустрітися в малолюдному місці, краще припинити спілкування з ним. Жодні гроші не варті того, аби ризикувати своїм здоров’ям та життям. Ви можете довше шукати покупця, але врешті-решт продати ювелірний виріб вигідно та безпечно.

Перейти до вмісту