Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Видатних спортсменів Кременчука забезпечуватимуть житлом

Видатних спортсменів Кременчука забезпечуватимуть житлом

На засіданні сесії Кременчуцької міської ради 24 жовтня депутати затвердили Міську програму забезпечення житлом видатних спортсменів міста Кременчука на 2019-2024 роки.

Метою програми є поліпшення житлово-побутових умов провідних спортсменів міста, зменшення їх міграції до інших міст і регіонів України. Можливість отримати квартиру за кошти міського бюджету має стати певною мотивацією для молодих та перспективних спортсменів у напрямку підвищення рівня їх спортивних результатів, повідомили у Кременчуцькій міськраді.

Серед тих, хто підпадатиме під дію цієї програми, – це спортсмени, які посіли призові місця на Олімпійських та Паралімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи, та разом із тим ті, які представляють установи, заклади та організації сфери фізичної культури і спорту м. Кременчука Полтавської області (спортивні клуби, дитячо-юнацькі спортивні школи, центри та клуби фізичної культури і спорту інвалідів, спортивні федерації) та їх «залікові очки» і спортивні результати заліковані безпосередньо місту Кременчуку Полтавської області. Варто відзначити, що квартири спортсменам виділятимуться з комунального житлового фонду. Після 10 років вони матимуть право приватизувати житло та стати його власниками.

Планується, що першим учасником цієї програми стане кременчужанин, відомий український боксер Віктор Вихрист, який цьогоріч став «золотим» призером на Європейських іграх.

Нагадаємо, нещодавно 5 ордерів на службове житло отримали медики, які працюють у комунальній сфері охорони здоров’я Кременчука та є учасниками подібної міської житлової програми. Її також було запроваджено з метою залучення медиків і інтернів, які не мають власного житла, до роботи в комунальних медичних установах. Як і у попередньому випадку, після 10 років роботи в медичних установах комунальної форми власності, медичні працівники зможуть стати власниками цього житла.

Перейти до вмісту