Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

В Україні скоротять кількість пільг, — Анастасія Ляшенко під час колегії у Полтавській ОДА

З 2021 року Мінсоцполітики не буде, — Анастасія Ляшенко під час колегії у Полтавській ОДА

25 жовтня під час розширеного засідання колегії Полтавської обласної державної адміністрації народний депутат України Анастасія Ляшенко повідомила, що з 2021 року Мінсоцполітики не буде.

 

“Зараз ситуація в країні досить напружена. Дійсно, держава прийняла ряд програм, а фінансування переклала на органи місцевого самоврядування та місцеву владу. Тому всі соціальні програми скоротили, їх не буде. Залишаться тільки пільги й соціальні гарантії людям, які знаходяться за межею бідності. Все, що стосується пільгового перевезення і учасників бойових дій та інших пільг, зокрема, і чорнобильських, буде скорочено. Також і Мінсоцполітики буде скорочено після 2020 рік”, – сказала Анастасія Ляшенко.

Народний депутат України Олексій Мовчан зазначив, що Полтавщина відстає щодо приватизації майна, яке можна було б продати чи здавати в оренду.

“Через декілька років у держави буде лише контролююча функція. Ми будемо слухати ваші пропозиції щодо посилення влади органів місцевого самоврядування, щоб більшість питань вирішувалися на місцях. Децентралізація завершиться — все перейде на рівень громад”, – сказав Олексій Мовчан.

Перейти до вмісту