Ви тут:
Суспільство Україна 

Укрзалізниця першою з державних компаній розпочинає підготовку до ІРО, – Владислав Криклій

Укрзалізниця першою з державних компаній розпочинає підготовку до ІРО, – Владислав Криклій

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством інфраструктури України, АТ «Укрзалізниця» та ЄБРР, який передбачає співробітництво сторін з метою підготовки IPO АТ «Укрзалізниця». Про це заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Владислав Криклій, голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов та виконавчий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне підписали Меморандум в рамках інвестиційного форуму RE:think. Invest in Ukraine у присутності Віце-президента ЄБРР Алана Піу.

«Підготовка первинного розміщення акцій Укрзалізниці є важливим сигналом для світової спільноти про готовність України до реформи державної компанії-монополіста. АТ «Укрзалізниця» є першою українською державною компанією, яка планує вийти на зарубіжний фондовий ринок і тим самим підвищує інвестиційний імідж країни», – заявив Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури також відзначив, що йдеться про доступ Укрзалізниці до капіталу широкого кола інвесторів, покращення ліквідності компанії, можливість отримати об’єктивну оцінку її вартості.

В рамках виконання Меморандуму передбачається співпраця щодо аналізу та підготовки потенційних рішень про відокремлення суб’єктів господарської діяльності/підприємств під час підготовки до IPO, аналіз реформи юридичного та регуляторного супроводу, оцінка та посилення практики корпоративного управління.

Спільні зусилля, експертний досвід та підтримка всіх сторін Меморандуму дозволять залучити фінансування для реалізації амбітної інвестиційної програми та ефективно реалізовувати цілі Програми діяльності Кабінету Міністрів України, що затверджена постановою КМУ від 29 вересня 2019 № 849, в частині розвитку залізничного сектору в Україні. Серед іншого це дозволить підвищити якість надання послуг залізничних перевезень, забезпечить модернізацію залізничної інфраструктури та оновлення рухомого складу, що в свою чергу підвищить мобільність економіки країни в цілому.

Перейти до вмісту