Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві провели “кулінарний” телеміст з Івано-Франківськом

У Полтаві провели “кулінарний” телеміст з Івано-Франківськом

Смачний банош, народні українські пісні та жартівливі розмови: як полтавські освітяни обмінювалися гастрономічним досвідом з Івано-Франківськом.

22 жовтня у Полтавській загальноосвітній школі I-III ступенів №18 відбувся телеміст «Івано-Франківськ – Полтава: смакуємо разом!». Під час цієї унікальної події одночасно в Полтаві та Івано-Франківську готувалися страви української кухні: «Івано-Франківські смаколики по-полтавськи» та «Полтавські смаколики по-франківськи», повідомляє пресслужба Полтавської міської ради.

Мета заходу: популяризація здорового харчування, удосконалення та урізноманітнення шкільного меню.

Полтавці на чолі з начальником управління освіти міськвиконкому Юрієм Матвієнком приготували національну страву Гуцульщини – банош, а освітяни Івано-Франківська — традиційні полтавські галушки. До кулінарного дійства долучилися місцеві керівники закладів середньої освіти. Під час приготування страв полтавці та франківці не лише ділилися секретами та тонкощами кулінарного мистецтва, а й співали народні українські пісні.

Юрій Матвієнко відзначив особливість подібного заходу. Розповідає: провести телеміст запропонували друзі, колеги з Івано-Франківська.

“Їхня ідея нам дуже сподобалася, ми радо на неї відгукнулися. У Івано-Франківську зараз розпочався декадник здорового харчування і сьогодні всі учні споживатимуть страви полтавської кухні”

Директорка Полтавської загальноосвітньої школи I-III ступенів №18 Оксана Горіна зазначила, що їхня школа часто долучається до подібних заходів.

“Ми працюємо за міжнародними стандартами якості здорового харчування, тому охоче погодилися на такий телеміст. Нас цікавлять страви Гуцульщини, а також їхні традиції. Ми вже запланували провести наступного тижня у школі тиждень Гуцульщини. Діти будуть не лише куштувати відповідні страви, а дізнаватися щось нове про цей край”

Захід відбувся у межах підписаного меморандуму про співпрацю з Департаментом освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Перейти до вмісту