Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

У Полтаві громадам розповіли про контроль над законодавством про працю

У Полтаві громадам розповіли про контроль над законодавством про працю

У Полтавському РВ АМУ відбувся практикум із застосування законодавства на тему: «Особливості здійснення контролю за додержанням законодавства про працю в об’єднаних територіальних громадах».

На практикумі були присутні інспектори праці, спеціалісти по роботі з персоналом, бухгалтери, заступники голів ОТГ, загалом 32 особи.

Галина Безносик, виконавчий директор Полтавського РВ АМУ, відкриваючи захід зазначила:

– Сьогодні ми обговорюємо надзвичайно важливу та актуальну для всіх громад тему, адже в законодавство постійно вносяться зміни та доповнення, тому важливо постійно бути в курсі подій та правильно застосовувати відповідні норми. Нинішній захід став можливим завдяки проєкту ПУЛЬС, який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

У ході практикуму розглянули ряд важливих питань, зокрема:
– огляд нормативно-правової бази, що регулює питання трудового законодавства;
– нормативні акти, що передбачають відповідальність за порушення трудового законодавства;
– організація реалізації виконавчими органами міських рад міст обласного значення та ОТГ повноважень передбачених Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”;
– практика провдення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Модератор заходу Наталія Гуска розповіла, якими саме нормами законодавства мають користуватися в своїй роботі інспектори праці та загалом органи місцевого самоврядування. Також вона детальніше зупинилася на штрафних санкціях, коли та на кого вони накладаються, якщо виявлені, приміром, неофіційно оформлені працівники чи виплата зарплати в не повному обсязі.

Підбиваючи підсумки, учасники зібрання відзначили актуальність теми та важливість знань, які вони здобули, при застосування на практиці.

Перейти до вмісту