Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лохвицю завезли інфіковане чумою порося

У Лохвицю завезли інфіковане чумою порося

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє, що згідно результатів досліджень Регіональної державної лабораторії  Держпродспоживслужби в Полтавській області виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней та зареєстровано інфікований об’єкт на території присадибної ділянки у Лохвиці Полтавської області.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.

«Дочка купила батькам 12-кілограмове порося, але дорогою до Лохвиці воно здохло. Спочатку господарі хотіли закопати його, але потім все таки відправили на експертизу. Виявилося, що тварина була інфікована вірусом африканської чуми», – повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль.

Рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лохвицькій районній державній адміністрації з 23 жовтня 2019 року встановлено карантин, територію присадибної ділянки оголошено неблагополучною на 40 діб. Вилучати з господарства не було чого, бо на території садиби 30 років не тримали тварин.

За словами Геннадія Пікуля, жителям Лохвиці боятися нічого, вилучати здорових свиней у них ніхто не буде. В місті лише проведуть моніторинг і опитування населення щодо АЧС. Головне, щоб поліція з’ясувала, звідки було привезене хворе порося.

Ситуація знаходиться на контролі Держпродспоживслужби області та району. Вживаються оперативні заходи з локалізації,  ліквідації збудника АЧС.

Нагадаємо, 18 жовтня зафіксували спалах африканської чуми свиней на Миргородщині.  Тоді загинули свині, що належали ДП ДГ імені «Декабристів» Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН» села  Декабристів Миргородського району Полтавської області.

 

Перейти до вмісту