Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Хоролі стартує конкурс бюджету участі

У Хоролі стартує конкурс бюджету участі

Із 20 жовтня у Хоролі стартує голосування за подані до участі у конкурсі бюджету участі проєкти.

“Впровадження міською радою партиципаторного бюджетування – бюджету громадських ініціатив Хорольською міською радою з 2017 року отримав підтримку серед широких верств населення міста і знайшов свою успішну реалізацію на практиці. Бюджет участі вдруге впроваджується з метою стимулювання громадської ініціативи, надання мешканцям міста можливості безпосередньої участі в реалізації своїх ідей за рахунок коштів місцевого бюджету заради спільної мети – процвітання і розвитку нашого Хорола”, – йдеться у повідомленні Хорольської міськради.

На реалізацію проєкту-переможця у 2020 році передбачено виділити в наступному році з міського бюджету 300 тис. гривень. Це означає, що загальна кошторисна вартість проєктів, поданих на участь у конкурсі, не повинна перевищувати вказану суму.

 

За результатами розгляду поданих проєктних заявок встановленої аплікаційної форми робоча група затвердила перелік позитивно і негативно оцінених проєктів у кількості 6 штук. За підсумками відкритого голосування, серед поданих форм проєктів партиципаторного бюджетування на 2020 рік один з них не знайшов підтримки і отримав негативну оцінку, оскільки з юридичних підстав не може фінансуватися за кошти міського бюджету Хоролу.

Згідно із цільовою Програмою «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі) у м.Хорол» (2018-2020 роки) визначено період голосування – з 20 жовтня по 30 жовтня 2019 року включно. Підрахунок голосів та оголошення результатів з визначенням єдиного проєкту-переможця відбудуться на 31 жовтня 2019 року. Заповнені бюлетені для голосування (з відміткою за один проєкт) приймаються двома способами:

1) безпосередньо у пункті для голосування за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності, 37 (приймальня міського голови;

2) на електронну адресу Хорольської міської ради: [email protected]

У бюлетені вказуються персональні дані (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження та адреса фактичного місця проживання). Для участі в голосуванні допускаються громадяни, які досягли 18-річного віку і проживають на території міста Хорола. За підсумками голосування проєкт-переможець, вартість якого не перевищує 300 тис. гривень, буде реалізовано в 2020 році з подальшим фінансуванням за рахунок коштів міського бюджету.

 

Перейти до вмісту