Ви тут:
Комуналка Споживач Суспільство ТОП-новина 

Ціна на газ для полтавців у жовтні знизиться, – Нафтогаз

Ціна на газ для полтавців у жовтні знизиться, – Нафтогаз

У жовтні рівень цін на газ для населення та інших споживачів, які отримують газ на регульованих умовах (ПСО), знизиться на 4,9% порівняно з вереснем. І ціна за тисячу кубометрів становитиме 4 272,76 грн (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та транспортних витрат).

Про це повідомляє пресслужба “Нафтогазу”.

“Таким чином, з квітня цього року ціна, за якою “Нафтогаз” продає газ для потреб населення та інших захищених споживачів, знизилася на 32%. Враховуючи ринкову ситуацію у вересні, жовтнева регульована ціна газу (4272,76 грн за тис. кубометрів) виявилася нижчою, ніж ціна на умовах пропозиції «Газовий запас» (4874,42 грн за тис. кубометрів)”, – пояснили у “Нафтогазі”.

У жовтні споживачам буде запропоновано оплатити газ за нижчою, регульованою ціною. Придбаний газовий запас при цьому буде збережено на зимові місяці, коли очікується збільшення регульованої ціни. При цьому, якщо споживач не використає за зимовий сезон весь передплачений обсяг, залишок коштів повернеться такому споживачу на його рахунок повному обсязі.

Споживач має також можливість оплатити газ за рахунок зменшення свого газового запасу, звернувшись до свого постачальника. Усі постачальники, які взяли участь у акції, підтвердили готовність надати клієнтам можливість розрахуватися за рахунок зменшення передплачених обсягів за ціною газового запасу. За статистикою в жовтні побутові споживачі використовують близько 7% від загального обсягу свого відбору газу за опалювальний сезон.

Перейти до вмісту