Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Спортивні школи Полтави цьогоріч вперше в історії отримали повну екіпіровку та інвентар

Секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота проінспектував спортивні навчальні заклади Полтави на готовність до зими.

Паспорт готовності до опалювального сезону отримала й ДЮСШ №1. Тут за ініціативи депутатського корпусу міської ради майже повністю зроблено капітальний ремонт, відремонтували покрівлю, замінили вікна, постелили сучасну підлогу і переобладнали систему опалення, пише пресслужба Полтавської міської ради.

“Школа готова до опалювального сезону. Уже давно була модернізована система опалення. Вжили всіх можливих заходів з підвищення енергоефективності. Відповідно є можливість не лише мати теплі приміщення, а й суттєво заощаджувати на опаленні, зменшуючи кількість гарячої води у трубах коли температура повітря зростає”, – говорить Олександр Шамота.

У дитячо-юнацькій спортивній школі № 1 готують спортсменів із легкої атлетики, хокею на траві та гандболу. Директор закладу Олексій Полевий розповідає: близько 130 дітей грають у гандбол і майже стільки ж у хокей на траві.

“Є бажання підтримувати ці види спорту. Діти ходять, займаються, здобувають кубки, медалі, грамоти. На полицях у фойє кілька десятків завойованих кубків зі змагань різних рівнів. Але це ще не всі трофеї. У кабінетах тренерів є ще нагороди. У цьому залі вихований не один учасник – член національних збірних різних вікових груп. Кожен рік у нас 2-3 спортсмени беруть участь у чемпіонатах Європи”, – розповідає директор закладу.

Утім найбільшим досягненням міської влади цього року стало оновлення інвентарю та екіпірування для спортсменів.

“Школа закупила майже на 400 тисяч гривень форми для дітей, для спортсменів і всі діти забезпечені формою, взуттям, у яких вони будуть виступати, фірмовими сумками. Щоб було видно, що це команда на змагання приїхала, а не дворова збірна аматорів”, — зазначає Олександр Шамота.

Цьогоріч на розвиток фізичної культури і спорту міська влада виділила значно більше коштів, ніж зазвичай. Це і дозволило чи не вперше в історії Полтави у повній мірі екіпірувати вихованців всіх спортивних шкіл та їхніх наставників. Створено якісно нові умови для тренувань, а отже є всі підстави демонструвати високі спортивні результати.

Перейти до вмісту