Ви тут:

Робота зі смартфоном погіршує продуктивність мозку, – вчені

Робота зі смартфоном погіршує продуктивність мозку, – вчені

Застосування смартфона під час перерви між інтелектуальним навантаженням для відпочинку не допоможе мозку «розвантажитися» та призведе до зменшення продуктивності. Так вважають вчені з США, повідомляє cikavosti.com

За словами наукових співробітників Ратгерського університету, мобільна техніка не допоможе відпочити людині під час обіду, оскільки той своїм виглядом «примушує» власника прочитати нове повідомлення або скористатися соцмережами. Експерти провели дослідження за участю 414 студентів, яких попросили розгадати два десятки ребусів. У перерві між завданнями респондентам запропонували вибрати, як вони проведуть невеликий відпочинок: за ПК, смартфоном або аркушем паперу. Деякі добровольці не робили перерву.

Результат дослідження показав, що ті, хто прийняли рішення взяти в руки смартфон, не відпочивали, а тільки відчули інтелектуальну втому і вже не могли розгадати загадки. На це їм знадобилося на 19% більше часу, і вони впоралися на 23% гірше, ніж ті, хто вважав за краще інший відпочинок.

Представники Ратгерського університету заявили, що нині важливо розуміти, скільки сил в розумовому плані люди витрачають на використання смартфонів. Вони просять не думати, що перерву з гаджетом потрібно позиціювати теж як відпочинок, така техніка лише відволікає від вирішення потрібних завдань.

Перейти до вмісту