Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Олександр Біленький розповів про результати другого пленарного засідання двадцять сьомої сесії Полтавської обласної ради

Олександр Біленький розповів про результати другого пленарного засідання двадцять сьомої сесії Полтавської обласної ради

Упродовж другого пленарного засідання двадцять сьомої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання депутати розглянули 28 питань життєдіяльності області.

Про результати пленарного засідання розповів голова обласної ради Олександр Біленький, йдеться на сайті Полтавської облради:

– В цілому, друге пленарне засідання виявилося складнішим, ніж очікувалось. До не розглянутих на першому засіданні питань додалися питання надрокористування, ряд звернень до Верховної Ради України та Уряду, неочікувано – земельні питання по Кобеляцькому району. Втім, всі питання сформованого порядку денного були розглянуті.

Попри численні заяви вже двох урядів, механізм надання спецдозволів на користування надрами виключно через аукціони так і не був реалізований. Державна служба геології та надр України звернулася до обласної ради щодо надання погодження спецдозволів на розширення експлуатованих ділянок для кількох компаній. Частина з них – без проведення аукціону. Всі формальні умови було виконано. Тому компанії, які заключили відповідні соціальні угоди з облрадою, отримали погодження від депутатського корпусу. Бюджет області, окрім іншого, отримає додаткові 14 млн грн.

Депутати проголосували за звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін у нові закони про реєстрацію розрахункових операцій та зміни у порядку оподаткування для малого бізнесу. Переконаний, що переведення ФОП на касові апарати хоч і відбудеться рано чи пізно, але воно точно не на часі. Малий бізнес і так ледве зводить кінці з кінцями. Розпочинати потрібно не з них, а з олігархів.

Питання по землі, які були порушені на сесії, повинні пройти консультації. Якщо вони не дадуть результатів, я ініціюю наступного тижня позачергову сесію обласної ради з розглядом саме цих питань.

На жаль, так і не вдалося включити до порядку денного питання про прийняття звернення до Президента та Верховної Ради щодо недопущення реалізації так званої «формули Штайнмайєра». Нагадаю, що свою позицію з цього питання вже висловили депутати низки обласних рад. Але ми попрацюємо над цим. І, маю сподівання, Полтавщина теж озвучить свою чітку та патріотичну позицію.

Перейти до вмісту