Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

«Ні Закону 1053-1 та 1073!»: у Полтаві протестували проти внесення змін до Законів у сфері торгівлі

«Ні Закону 1053-1 та 1073!»: у Полтаві протестували проти внесення змін до Законів у сфері торгівлі

Сьогодні біля адмінбудвілі Полтавської ОДА зібралися представники політичної партії “5.10та ініціативна група підприємців міста, аби висловити свій протест проти внесення змін до Закону України 1053-1 “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та 1073 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг”.

Згідно цих документів, з 1 жовтня 2020 року кожен підприємець має встановити касовий апарат, почати вести облік згідно прибуткових накладних та відправляти щоденні звіти. Закон торкнеться усіх підприємців, окрім першої групи.

Як планувалося, на мітинг запрошували підприємців міста, проте вони проігнорували захід. На нього вийшли близько десяти людей. Усі вони підписали звернення до т.в.о.голови Полтавської ОДА Олега Пругла з проханням звернутися до ВР щодо ветування Законів.

Підприємець Сергій Ларін розповів, що побачив, що такі мітинги уже пройшли у Дніпрі та Києві, тому вирішив організувати його й у Полтаві.

– Зв’язався з куратором мітингу і ввійшов у цю спільноту і намагаюся те ж саме провести у Полтаві. Хоча б роз’яснення для підприємців щодо цих Законів. От, у мене були зустрічі з підприємцями, вони усі підтримують відміну цього Закону, багато хто навіть не знав, що їм потрібні буде встановити касові апарати. Приміром, багато на ринку 2 групи підприємців, у яких є наймані працівники і вони опасаються, що після прийняття цього Закону їх просто звільнять. Виходить, що замість того, аби створювати нові робочі місця, у нас вони просто зникатимуть. Багато звільнень буде. Багато хто говорить, що користуватися касовими апаратами не будуть, перейдуть на 1 групу чи й взагалі закриють бізнес. Або закриють і поїдуть на заробітки або ж працюватимуть у тіні. А у нас їх і так 90% працюють в тіні і ще буде більше. 30% підприємців Полтави знали про проведення мітингу, обговорення було і у соцмережі, але чомусь не прийшли.

– Ми виступаємо проти Законів 1053 -1 та 1073. Самі касові апарати не такі страшні, як інше, що написано в Законі — кеш бек, перевірки, електронна реєстрація кожного чеку — це дуже незручно, важко для підприємців, особливо для малих. Це вигідно для великих мереж, і вони видавлять невеликих підприємців, – розповів голова Полтавської міської партійної організації потиличної партії “5.10”, підприємець Олександр Куріцин.

Перейти до вмісту