Ви тут:

Лубенська прокуратура вимагає повернути земельні ділянки державної власності

Лубенська прокуратура вимагає повернути земельні ділянки державної власності

Лубенською місцевою прокуратурою до Господарського суду Полтавської області в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, фермерського господарства та фізичної особи направлено позовну заяву про визнання недійсними договорів оренди.

Установлено, що у 2014-2015 роках Головне управління Держземагенства у Полтавській області надало в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства 7 земельних ділянок загальною площею 406,3913 га, що розташовані за межами населених пунктів на території Оржицького району Полтавської області. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Полтавської області.

У порушення вимог ст. 7 Закону України «Про фермерське господарство» майбутній фермер не обґрунтував розмірів вищевказаних земельних ділянок з урахуванням можливості їх обробітку, не зазначив самі перспективи діяльності фермерського господарства, у тому числі наявність трудових і матеріальних ресурсів, та не отримав землі єдиним масивом.

Також чоловік не довів, що новостворене фермерське господарство матиме змогу самостійно, силою та працею членів господарства, обробляти отриманні у користування землі; наявність власної техніки для обробітку ділянок, ресурсів для залучення найманих працівників тощо.

Усі вищевказані порушення стали підставою для втручання органів прокуратури.

 

Перейти до вмісту