Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Кременчуку не вистачає 6 млн грн для забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет

Кременчуку не вистачає 6 млн грн для забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет

24 жовтня на пленарному засіданні Кременчуцької міської ради було порушене питання щодо забезпечення інсуліном жителів міста, хворих на цукровий діабет. Коштів, на придання цього життєво необхідного препарату для інсулінозалежних хворих, що виділяються з державного бюджету, не вистачає. Незважаючи на те, що це повноваження держави, щороку у Кременчуці на ці потреби виділяються додаткові кошти з міського бюджету. Минулого року на забезпечення хворих на цукровий діабет місто отримувало фінансову підтримку також із бюджету області, цього року, на жаль, її немає. Тож на сьогодні існує чималий дефіцит коштів для закупівлі відповідних препаратів, повідомили у Кременчуцькій міськраді.

За словами заступника начальника міського управління охорони здоров’я Людмили Пономаренко, станом на сьогодні місто забезпечене препаратами інсуліну на 42 % від потреби, якщо діти забезпечені 10%, то по дорослому населенню питання складне. На сьогоднішній день Кременчуку не вистачає близько 6 млн грн. Виконавчим комітетом Кременчуцької міської ради та управлінням охорони здоров’я направлені листи до вищих інстанцій щодо вирішення цього питання.

Міський голова Віталій Малецький зазначив, що проблему забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет у Кременчуці будуть вирішувати. Якщо місто не отримає необхідних коштів з державного та обласного бюджету, місто змушене буде скоротити капітальні видатки по галузі охорони здоров’я, щоб придбати інсулін для хворих на цукровий діабет. Він також дав доручення управлінню охорони здоров’я, проводити моніторинг наявності інсуліну в аптеках міста та розміщувати цю інформацію на сайті управління.

Перейти до вмісту