Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Аванс: чи нараховувати ЄСВ, – роз’яснення Управління ДПС Полтавщини

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування нараховується фізичним особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), на суму нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці» (п. 1 част. першої ст. 7 Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

Роботодавці під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на суми якої (якого) нараховується єдиний внесок, одночасно з видачею зазначених сум зобов’язані сплачувати нарахований на ці виплати єдиний внесок у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі) (абз. другий частини восьмої ст. 9 Закону № 2464). 

Отже, сума заробітної плати за першу половину місяця (аванс) є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Перейти до вмісту