Ви тут:
Суспільство Україна 

71% українців найбільше жадають миру, 40% – стабільності, – опитування “Рейтинг”

71% українців найбільше жадають миру, 40% – стабільності, – опитування “Рейтинг”

Більшості опитаних українців на сьогодні найбільше бракує миру, а найбільшою загрозою для України респонденти вважають масовий виїзд українців закордон.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” протягом 19-22 жовтня 2019 року.

Відповідаючи на питання, яких речей сьогодні найбільше бракує Україні (з можливістю обрати три варіанти), 71% опитаних відзначили, що сьогодні Україні найбільше бракує миру. 43% вважають, що Україні потрібен порядок, 40% – стабільність, 37% – єдність, 36% – достаток, по 30% – розвиток та справедливість, 8% – впливовість у світі. Запит на усі перелічені категорії за останні три місяці зріс, найбільше – стосовно миру та порядку.

Найбільшою загрозою для України сьогодні респонденти вважають масовий виїзд українців закордон (56%). Близько 45% респондентів загрозами вважають економічний занепад та зубожіння населення. Від 30% до 40% вважають загрозами погіршення здоров’я нації, екологічні катастрофи, повномасштабну війну з Росією, зростання злочинності, деградацію та вимирання населення. Від 20% до 30% – розвал країни, девальвацію гривні, безвладдя та масові заворушення. Від 13% до 17% загрозами вважають встановлення диктатури, голод, міжнародну ізоляцію України та тероризм. 

За останні три місяці відчутно зросла актуальність таких загроз як погіршення здоров’я нації, екологічних катастроф, війни з Росією. Натомість знизилась загроза девальвації гривні, інфляції.

Перейти до вмісту