Ви тут:
Спорт Суспільство 

За крок до мрії: Еліна Світоліна програла у півфіналі US Open

Найкращій українській тенісистці грізна Серена Вільямс виявилась не по зубам.

Початок півфінальної битви був позитивним для українки.

Як повідомляє sport.ua, на першій подачі американки Світоліна заробила спочатку подвійний брейкпоінт, а потім ще один звичайний, але грала не зовсім переконливо і не змогла повести в рахунку. Більш того, на своїй подачі Еліна не втримала рахунок 40:0, а у затяжному геймі все-таки перемогла Серена.

 

У важливі моменти Серена завжди грає краще, підвищує свій рівень. Пару матчів вона не показувала свій найкращий теніс. Хоча найперший матч проти Марії Шарапової був ідеальним, цього ніхто не чекав. І чвертьфінал вона виграла за 44 хвилини? Трохи швидко, чи не так? Сьогодні вона не зіграла неймовірно, але на дуже високому рівні. Це і вплинуло на результат матчу”, – розповіла після гри українка.

З такою перевагою на старті очікувати позитивного результату проти Вільямс-молодшої не доводилося. Серена відразу ж зловила свій ритм, і в деяких моментах показувала неймовірний рівень гри. Світоліна намагалася розтягувати опонентку по корту, більше навантажувати бекхенд, використовувала різані удари, але у опонентів були результативні відповіді на все. Кілька невимушених помилок у американки звичайно ж було, але на тлі її тотальної домінації в розіграшах погоди вони не робили.

Credit: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Другий сет виявився набагато гіршим для українки. Американка вже не втрачала темп, чудово рухалася по корту, що у підсумку психологічно надломило Світоліну — 3:6, 1:6.

Незважаючи на поразку, Світоліна встановила унікальне для себе досягнення — вдруге у кар’єрі зайняла 3 місце у світовому рейтингу тенісисток WTA.

Перейти до вмісту