Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

З початку року фахівці Держгеокадастру Полтавщини підготували близько 2 тис. висновків держекспертизи землевпорядної документації

З початку поточного року працівники Держгеокадастру Полтавщини підготували 1964 висновки державної експертизи землевпорядної документації, зокрема, всі обов’язкової форми.

З-поміж перевіреної проектної документації надано висновків з оцінкою «позитивно» – 637 (32,4 %), «повернуто на доопрацювання» – 1326 (67,5 %), «оцінено негативно» –1 (0,1 %). Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Із загальної кількості підготовлених висновків державної землевпорядної експертизи за видами робіт із землеустрою складають:

– проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок – 1872 (95,3 %);

– проекти землеустрою щодо встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць – 29 (1,5 %);

– технічна документація з нормативної грошової оцінки окремої земельної ділянки – 63 (3,2 %).

За здійснення державної експертизи до державного бюджету надійшло 302 077 тис. грн.

Фахівці розглянули й підготували 269 супровідних листів із метою проходження державної експертизи щодо об’єктів обов’язкової експертизи відповідно до п.4.1.1. Наказу Держкомзему України «Про затвердження Методики проведення державної експертизи землевпорядної документації» від 03.12.2004 № 391 (зареєстровано в Мін’юсті 21.12.2004 за № 1618/10217) до Держгеокадастру (м. Київ) відповідно до компетенції.

Довідково. Державна експертиза землевпорядної документації – це діяльність, метою якої є дослідження, перевірка, аналіз та оцінка об’єктів експертизи на предмет їх відповідності вимогам законодавства, встановленим стандартам, нормам і правилам, а також підготовка обґрунтованих висновків для прийняття рішень щодо об’єктів експертизи.

Об’єкти державної експертизи – документація із землеустрою та документація з оцінки земель, види яких визначені законом, а також матеріали і документація державного земельного кадастру

Перейти до вмісту