Ви тут:
Суспільство Цікавинки 

Від яких недуг захистить шоколад, – розповіли медики

Шоколад може допомогти в запобіганні утворень цукрового діабету, інфарктів і інсультів. Медики особливо рекомендують вживати це ласощі в кінці літа і початку осені, але попереджають, що зловживати ним не можна.

Шоколад може служити в якості профілактики від нервових стресів і роздратування, адже він знижує рівень кортизолу і сприяє виробленню гормону радості, повідомляє znaj.ua.

Крім цього, дане кондитерський виріб, виготовлене на основі масла какао, що є результатом переробки какао-бобів, запобігає інфаркти та інсульти. Справа в тому, що в шоколаді містяться флавоноїди, які позитивно впливають на стан кровоносних судин, що покращує кровопостачання головного мозку.

Завдяки шоколаду поліпшується флора кишечнику і знижуються запалення в судинній стінці, з якими пов’язані інсульти. Шоколад рекомендується вживати людям зі схильністю до утворення тромбів, оскільки в какао-бобах присутні поліфеноли, ефект від яких можна порівняти з дією ацетилсаліцилової кислоти.