Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Вакцинами забезпечуватимемо і доросле населення, – Зоряна Скалецька

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька сьогодні на першій пресконференції назвала першочергові завдання, які потрібно вирішувати невідкладно.

Серед основних це — реагування на інфекційні спалахи та вакцинацію, передовсім дорослих.

«Ми повинні підготувати порядок реагування на інфекційні спалахи, оскільки ми бачимо що ситуація немає централізованої єдиної процедури. На сьогоднішній день цього немає і для нас це питання стоїть гостро стоїть перед осіннім сезоном. Регіони цього чекають від нас. І ми впершу чергу це будемо робити», – зазначила Зоряна Скалецька.

За даними МОЗ, з початку року (з 28 грудня 2018 р. до 29 серпня 2019 р.) на кір захворіла 57 637 людина — 27 296 дорослих і 30 341 дітей, від ускладнень кору померли 19 людей. Протягом спалаху, з літа 2017 р., на кір захворіли більше 115 000 людей, 40 з яких померли.

«Стосовно вакцин, то це питання дуже добре було пропрацьовано попереднім складом МОЗ і урядом. Були закуплені вакцини згідно з календарем. Але зараз стоїть питання вакцинування дорослих і потрібно цим питанням займатись. Фокус уваги будемо спрямовувати на те, щоб знайти можливості забезпечити вакцинами доросле населення», – повідомила Міністр охорони здоров’я.

Перейти до вмісту