Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

У Засульській ОТГ придбали шкільний автобус

Для підтримки освіти в Засульській об’єднаній територіальній громаді,  для забезпечення комфортного підвозу дітей з віддалених населених пунктів до Вищебулатецької ЗОШ IIII ступенів придбали новий шкільний автобус вартістю 1 850 тисяч грн за рахунок коштів на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Транспортний засіб розрахований на 31 посадкове місце, має додаткові рівні безпеки, обмеження у швидкості руху, звукову і світлову сигналізацію, аварійні кнопки та спеціальні сидіння, укомплектований вогнегасниками й медичними аптечками, йдеться на сайті Засульської ОТГ.

 «Підвіз дітей до школи є складовою навчально-виховного процесу. В нинішніх умовах це – найголовніше завдання навчального закладу. До Вищебулатецької ЗОШ їдуть на навчання діти із сіл, які знаходяться на відстані, що треба здолати через яри і гори. Ми бачимо, які позитивні емоції зараз відчувають учні, вчителі, батьки, водій, адже цей новий транспортний засіб прийшов на заміну автобусу, який їздив понад 14 років і потребував значних коштів для ремонту. З придбанням нового автобуса підвіз дітей стане якісним і швидким, головне, щоб дороги були не слизькі і не засніжені», – коментує Людмила Шевченко, начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Засульської сільської ради.

  «Сьогодні на освіту спрямовуємо найбільше коштів аби створити належні умови навчання та виховання підростаючого покоління і отримання ними доступних та перспективних освітніх послуг. Поряд із облаштуванням вуличного освітлення у всіх 38 селах громади, було вирішено придбати новий шкільний автобус для Вищебулатецької ЗОШ. Маю надію, що  такі події стануть звичайною практикою поліпшення матеріально-технічної бази освітньої галузі в нашій громаді», – говорить Сергій Бондаренко, очільник ОТГ.

Перейти до вмісту