Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

У світовому рейтингу кращих університетів є відразу шість українських вишів

Вищою за всіх серед українських університетів виявилася Львівська політехніка. Вона потрапила в групу 801-1000.

Шість українських закладів вищої освіти (ЗВО) потрапили в рейтинг кращих вишів світу The Times Higher Education World University Rankings 2020 року, опублікований 12 вересня, повідомляє Кореспондент.
  • Національний університет Львівська політехніка
  • Львівський національний університет імені Івана Франка
  • Національний технічний університет Харківський політехнічний інститут
  • Сумський державний університет
  • Київський національний університет ім. Тараса Шевченка
  • Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
Цей рейтинг є одним з найбільших світових рейтингів і єдиним переліком вишів, який спирається на основні їхні завдання – навчати, досліджувати, обмінюватися знаннями і розвивати міжнародне співробітництво.
Топвиші обираються відповідно до 13 показників, щоб сформувати довіру серед студентів, викладачів і урядів різних країн. Загалом до рейтингу-2020 потрапили близько 1400 навчальних закладів з усього світу.
Університети в The Times Higher Education групуються. Львівська політехніка потрапила в групу 801-1000. Усі інші українські ЗВО – у категоріях 1000+.
До цього року в Times Higher Education було чотири українських ЗВО. Цікаво, що додалися Сумський державний університет і Національний технічний університет Харківський політехнічний інститут, замість Національного технічного університету Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, який був у рейтингу у 2016 році.
Лідером рейтингу декілька років поспіль залишається Оксфордський університет. На друге місце піднявся Каліфорнійський технологічний інститут, на третьому – Кембридж.
Перейти до вмісту