Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У ПолНТУ відкрили майданчик для воркауту

20 вересня у Міжнародний день студентського спорту у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відкрили майданчик для воркауту.

Воркаут – це сучасний вид спорту, який стрімко набирає популярності в усьому світі, у тому числі серед студентів Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка. Виконання вправ різного рівня складності розвиває силу і витривалість, формує атлетичну статуру, підвищує рівень фізичної підготовки, повідомляють у медіа-центрі ПолНТУ.

На новому майданчику встановили гімнастичний комплекс, що включає дев’ять вертикальних опорних стовпів, рукохід, чотири перекладини, пару гімнастичних кілець і спортивні бруси.

Також є 8 вуличних тренажерів для занять на свіжому повітрі:

– гребний тренажер;

– орбітрек;

– гіперекстензія;

– для жиму ногами;

– для жиму від грудей, верхня тяга;

– для пресу з упором на руки;

– для черевного пресу;

– «батерфляй».

Студенти ПолтНТУ продемонстрували глядачам та гостям університету як займатися на тренажерах та рівень своєї майстерності у складних вправах.

Одночасно займатися на майданчику можуть не менше 12 студентів.

Встановлення майданчика стало можливим завдяки реалізації обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017 – 2020 роки, а також за безпосереднього сприяння у популяризації доступності спортивної інфраструктури депутата Полтавської обласної ради Геннадія Коваленка, голови постійної комісії обласної ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій, та начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА Олександра Буцького. Тренажери придбані за рахунок обласного бюджету, університет виконав роботи з благоустрою.

Перейти до вмісту