Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці відбулося перше засіданні Дитячої Дорадчої Ради міста

Кременчук долучився до глобального руху «Громада, дружня до дітей та молоді» і вже має статус громади-кандидата. В рамках впровадження цієї ініціативи у Кременчуці створено Дитячу Дорадчу Раду. До її складу увійшли 28 представників учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти Кременчука віком від 12 до 18 років.

Як зазначили у Кременчуцькій міськраді, Дитяча Дорадча Рада буде дорадчо-консультативним органом при виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради, який створено з метою здійснення координації заходів, пов’язаних із забезпеченням консультацій з громадськістю з питань, що стосуються забезпечення прав дітей та залучення дітей до прийняття рішень в органах місцевого самоврядування.

19 вересня у виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради під головуванням заступника міського голови Ольги Усанової відбулося перше засідання Дитячої Дорадчої Ради міста Кременчука, на якому обрали керівний склад дорадчого органу.

Вітаючи дітей, Ольга Усанова зазначила, що наше місто пишається тим, що долучився до глобального руху «Громада, дружня до дітей та молоді», яка реалізується у багатьох країнах світу. Вона наголосила, що діти повинні бути в центрі уваги, тому міська влада намагається зробити все, щоб Кременчук перетворився на громаду, яка чує дітей і допомагає їм реалізувати свої плани, зробити місто більш комфортним для дитячого населення. Ольга Усанова звернулася до представників Дитячої Дорадчої Ради з проханням надавати свої пропозиції щодо того, що, на їх думку, необхідно ще зробити у місті, щоб дітям тут жилося краще. Вона висловила впевненість, що голос дітей матиме вагоме значення для прийняття рішень в органах місцевого самоврядування Кременчука.

На першому засіданні Дитячої Дорадчої Ради міста Кременчука також обговорили плани щодо подальшої роботи.

Перейти до вмісту