Ви тут:
Економіка Полтавщина Суспільство 

Статутний капітал КП “Лубнитеплоенерго” поповнять на 10,6 млн грн

Сьогодні, 10 вересня, на засіданні постійної комісії Полтавської обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку депутати розглянули питання щодо збільшення статутного капіталу обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства “Лубнитеплоенерго”. Зокрема, мова йде про виділення підприємству 10,6 млн грн для погашення заборгованості, що виникла внаслідок необґрунтовано встановлених тарифів.

Обласне комунальне підприємство “Лубнитеплоенерго” надає послуги трьом територіальним громадам: Лубенській, Гребінківській та Пирятинській. На сьогодні це підприємство потрапило у перелік тих, які мають ризики не розпочати опалювальний сезон. У підприємстві є проблема: або поточні гроші направити на забезпечення безаварійної роботи котелень та мереж, або заплатити за газ.

“У період з 2016 і частково 2019 року підприємство надавало послуги теплопостачання за тарифами, які не забезпечували відшкодування витрат на виробництво та транспортування. Фактично витрати ці склали майже 39 млн грн. Щоб здійснити проплати, наразі необхідно понад 10 млн грн. Ми підготували проект розпорядження на поповнення статутного фонду на капітальні видатки “Лубнитеплоенерго” на загальну суму 10,6 млн грн”, – розповів начальник управління житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації Едуард Рева.

У свою чергу міський голова Лубен Олександр Грицаєнко зауважив, що місто теж готове до співфінансування, щоб допомогти підприємству. Проте повністю взяти його з боргами та утримання просто не зможе.

“До 2 млн грн до кінця місяця Лубенська міська рада теж планує виділити. Ми планували брати це підприємство у власність громади. Але на підприємстві є 55 млн грн боргу через невідшкодовану різницю в тарифах. Лубни таку суму не потягнуть навіть за кілька років”, – сказав він.

 

Перейти до вмісту