Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Прийняли Статут Пирятинської міської ОТГ

11 вересня відбулося пленарне засідання п’ятдесят дев’ятої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. До порядку денного було включено 42 питання. Перше питання – затвердження Статуту Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Як повідомили у Пирятинській міськраді, головний спеціаліст юридичного відділу виконкому міської ради Олександр Кудрявцев проінформував, що Статут напрацьовано робочою групою та розглянуто на всіх постійних комісіях міської ради. Доповідач зазначив, що всі пропозиції щодо внесення змін та доповнень до Статуту були розглянуті та частково враховані. Після обговорення сесія затвердила Статут – основний нормативно-правовий акт Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Ще одне важливе питання – хід виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади за перше півріччя 2019 року. Заслухавши та обговоривши розлогу інформацію начальника управління економіки виконкому міської ради Ірини Солдатової, депутати взяли цю інформацію до відома та зобов’язали виконавців місцевих (регіональних) програм, які фінансуються за рахунок коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади та з інших джерел, забезпечити своєчасне та в повному обсязі виконання заходів програм відповідно до виділених у 2019 році коштів.

Рішенням сесії внесено зміни до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Зокрема виділено кошти: на поточний ремонт ДНЗ „Ромашка“ в селі Олександрівка, реконструкцію покрівлі Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 6, придбання вікон та внутрішніх дверей для Олександрівського сільського клубу тощо.

У ході засідання депутати затвердили проєкт, який реалізується за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді – „Капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини по пров.Косий (від вул.Зоряна до вул.Січових Стрільців) в м.Пирятин Полтавської області“, Програму розвитку ЦНАПУ на 2019-2020 роки та Програму обладнання вузлом обліку теплової енергії багатоквартирного житлового будинку.

Внесено зміни до структури апарату міської ради та її виконавчих органів, Статуту Пирятинської школи мистецтв, ряду діючих програм та надано дозвіл на списання з балансового обліку Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ступенів № 6 основних засобів.

Рішенням сесії призначено на посаду начальника Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд Манька Сергія Леонідовича на умовах строкового трудового договору (контракту) строком на 3 роки.

Затверджено рішення виконавчого комітету міської ради та розпорядження міського голови, прийняті у міжсесійний період. Прийнято двадцять рішень із земельних питань.

Питання „Внесення змін до Програми розвитку вуличного освітлення“, „Внесення змін до Порядку розгляду електронної петиції“, „Внесення змін до Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки“ не були підтримані депутатами.

У роботі пленарного засідання взяли участь 17 депутатів. Вів засідання міський голова Олексій Рябоконь.

Перейти до вмісту