Ви тут:

Прес-конференція щодо відкриття всеукраїнського екологічного фестивалю документального кіно «Полтава-Док»

19 вересня в ОКІА “Новини Полтавщини” об 11 годині відбудеться прес-конференція щодо відкриття 9-го всеукраїнського Фестивалю документального кіно «Полтава-Док».

Директор екологічного Фестивалю документальних фільмів “Полтава-Док” Олександр Калашник, розповість про Фестиваль, який стартує вже цієї суботи, 21 вересня о 12-00 в приміщенні к\т «КОЛОС» другий зал. На вже знайомі номінації «Людина та природа» і «Мистецтво жити» представлено біля 20 робіт від 13 авторів. Журі, що має в цьому році нові обличчя, буде мати не просту роботу. Роботи доволі цікаві і дізнатись чия краще не можливо.

Фестиваль буде проходити у два дні. В перегляд включені дві роботи поза конкурсом.

Всеукраїнський екологічний фестиваль документального кіно «Полтава-Док» проводиться з метою – активізація діяльності аматорських кіномитців в екологічній тематиці та підвищення професійного рівня авторів. Фестиваль пропагує шану до місцевих традицій, збереження навколишнього природного середовища, відкриває нові імена і таланти України, виховує національну гідність та гордість за свою державу.

Навіть про таку серйозну тему, як екологія, можна говорити цікаво. Щоб змінювати свідомість людей, потрібно залучати їх увагу до екологічної теми, робити так, щоб вони надихалися і починали змінювати себе, своє життя, наше місто і нашу планету на краще. Організаторам Фестивалю дуже хочеться, щоб наші фільми показали, що екологія і екопроблеми – це не завжди страшно, не так вже й сумно, зовсім не нудно. Творці фестивального екологічного кіно не просто розповідають про трагедії і катаклізми природи. Кожен з них пропонує конкретне рішення, вірить, що навіть одна людина може змінити світ на краще.

А документальне кіно – один з кращих альтернативних джерел інформації та привід для широкої дискусії. Кінофестиваль «Полтава Док» не просто констатує факти, показує проблеми, він дає можливість висловлюватися, будувати плани, намічати події і, звичайно, знімати кіно. Молоді режисери, оператори, фотографи, журналісти одночасно включаються в національний екологічний рух. Ми хочемо показати, що захист навколишнього середовища – це свідомий вибір, це дія, яка приносить результат. Завданнями фестивального конкурсу є об’єднання зусиль кінематографістів і екологів в діяльності щодо збереження сприятливого навколишнього середовища, відтворення загальної екологічної картини в країні і в кожному регіоні.

Головні цілі.

    – привернення уваги громадськості, органів законодавчої та виконавчої влади, представників науки, культури, освіти та ЗМІ до екологічних проблем України, зокрема, з метою формування відповідальності громадянина за збереження сприятливого ​​для життя навколишнього середовища;

    – об’єднання і заохочення кінематографістів, що створюють фільми про екологію, національну гідність українців, про любов до своєї держави;

    – розвиток творчих зв’язків, як між кінематографістами і глядачами, так і всередині кінематографічної спільноти України;

    – активізація роботи аматорських колективів кіно, здійснення допомоги в творчих пошуках, підвищенні їх професійного рівня.

Фестиваль проводиться один раз на рік. Фестиваль має дві номінації «Людина та природа» і «Мистецтво жити». Тривалість фільмів до 15 хвилин. 

Журі Фестивалю це фахівці вітчизніного кіно, народні артисти України, режисери та оператори Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, кіностудії «Білорусьфільм», провідні екологи Полтавщини, журналісти, медійники.

В 2019 році Фестиваль дев’ятий раз відкриє двері всім бажаючим в магічний світ кіно.

Це єдиний екологічний Фестиваль документального кіно в Україні. 

Перейти до вмісту