П’ять найкорисніших спецій в сезон застуд, — назвали лікарі
В осінньо-зимовий період підвищується ймовірність захворіти різними вірусними простудними захворюваннями, тому варто задуматися про профілактику. Експерти в області медицини і здоров’я назвали 5 спецій, вживання яких допоможе зміцнити імунітет і знизить ризик сезонних застуд, повідомляє lenta.ua
В першу чергу фахівці називають багатий мінералами і вітамінами імбир. Корінь має протизапальну, антимікробну, протизастудну і відхаркувальну діію, а також зміцнює імунітет і полегшує симптоми при закладеності носоглотки. Імбир корисний як в якості добавки в гарячі напої, так і при приготуванні страв з м’яса або риби.
Куркума допоможе полегшити застуду на початковому етапі, активуючи клітини імунної системи. Цю спецію експерти рекомендують додавати в тепле молоко і пити безпосередньо перед сном.
Розмарин називають природним антиоксидантом. Для профілактики застуди досить щодня вживати близько 5 гр. свіжої спеції або пару пучок сушеної.
Ефективний проти застуди часник – натуральний антибіотик. Однак не варто забувати, що при термічній обробці алліцин, що входить до його складу руйнується, тому продукт бажано вживати в сирому вигляді.
П’ята спеція для боротьби із застудою – перець чилі. Він містить капсаїцин, а також багато інших вітамінів і мікроелементів, які позитивно впливають на організм людини в цілому і на імунітет зокрема.