Ви тут:
Комуналка Полтавщина 

Нафтогаз оприлюднив суми боргу полтавських тепловиків

НАК «Нафтогаз України» розпочинає регулярну публікацію інформації про виробників тепла, які не виконують вимоги законодавства щодо мінімального рівня розрахунків для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).

Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.

Неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів в опалювальний період, що є абсолютно неприпустимим.

Інформацію про несумлінних тепловиробників Нафтогаз планує оновлювати на своєму сайті щочетверга. Вона включатиме, зокрема, дані щодо рівня заборгованості кожного підприємства та мінімальну суму, сплата якої тепловиробником дозволить йому отримувати газ на умовах ПСО.

З переліком тепловиків-боржників можна ознайомитись у таблиці. Наразі список включає 142 боржника при загальній кількості тепловиробників (на момент завершення минулого опалювального сезону) – 1316 підприємств.

Довідково: урядова постанова № 867 передбачає, що обов’язковими умовами постачання газу виробникам тепла є:

· підписання договору з Нафтогазом відповідно до законодавства;

· виконання хоча б однієї з умов нижче:

– дотримання рівня розрахунків не нижче 90% (з урахуванням непрофінансованих пільг і субсидій та без урахування штрафних санкцій); або

– укладення з Нафтогазом та виконання договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ у рамках реалізації Закону України від 3 листопада 2016 року № 1730-VIII «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії»; або

– погодження з Нафтогазом та виконавчим органом місцевої ради графіку погашення заборгованості до 2021 року, його дотримання та сплата поточних платежів.

У всіх інших випадках Нафтогаз не має правових підстав для постачання газу тепловиробникам та підписання з ними актів передачі-приймання газу на пільгових умовах.

 

Перейти до вмісту