Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині для представників ОТГ працює школа просторового планування

Черговий семінар Школи просторового планування пройшов на базі Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою». Цього разу основну увагу зосередили на питаннях земельних ресурсів.

Головним спікером заходу була Катерина Степчук, експерт з просторового планування Програми «U-LEAD з Європою». Вона докладно розповіла про сучасні тенденції інвентаризації землі та про нюанси щодо громадських пасовищ. Адже після передачі земель за межами об’єднаним територіальним громадам, виникає багато питань у повсякденній діяльності керівників та працівників виконкомів, повідомляють у Полтавському ЦРМС.

Учасники дізналися багато нового та цікавого й про аукціони з реалізації прав власності та права користування землею. Розібрали практичні ситуації з даної тематики. Не обійшли увагою й особливості укладання договорів оренди землі та внесення змін до них.

Жваву дискусію викликали питання можливостей та викликів, пов’язаних із самоврядним контролем. Також наведено багато цікавих й корисних прикладів життєдіяльності індустріальних парків та були продемонстровані успішні практики з цього питання.

Перейти до вмісту