Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині активно будують бетонну дорогу в обхід Кобеляк, – САД

У рамках реконструкції автомобільної дороги Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка розпочалося будівництво обходу міста Кобеляки Полтавської області. Разом з обходом міста триває зведення нового мостового переходу через річку Ворскла. Нова дорога буде шириною близько 15 метрів: по дві смуги для руху транспорту в кожному напрямку.

Служба автомобільних доріг у Полтавській області як замовник проекту реконструкції автошляху Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка розпочала будівництво обходу м.Кобеляки. Щодня цією дорогою рухається до 15 тисяч транспортних засобів. 3 з 5 автомобілів – вантажівки, повідомляє Служба автомобільних доріг у Полтавській області.

“Нова дорога, яка йтиме поза містом, сприятиме підвищенню рівню безпеки, зменшенню випадків дорожньо-транспортних пригод, зручності руху, зменшенню кількості викидів забруднюючих речовин в населеному пункті. Для водіїв, які рухаються з Дніпра до Києва, скоритися час перебування в дорозі”, – розповідає начальник Служби автодоріг Володимир Трояновський.

Обхід буде виконаний в цементобетоні: по дві смуги для руху транспорту в кожному напрямі. Ширина кожної смуги – 3,75 м. Товщина верхнього шару бетону буде становити 26 см.

Будівництво обходу після перемоги в аукціону в системі Прозорро здійснює турецька компанія Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Tic. ve Sanayi A.S.

У рамках будівництва обходу триває зведення мостового переходу через р. Ворскла у Кобеляцькому районі. Новий міст буде протяжністю 145, 31 м та висотою 14 метрів. На підходах до мосту та безпосередньо до споруди на відстані 200 м у кожну сторону передбачено встановлення опор стаціонарного електричного освітлення.

Читайте також: На дорозі Дніпро-Решетилівка укладають важкий бетон товщиною 26 см.

Перейти до вмісту