Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині 43 сім’ї загиблих учасників АТО отримали житло

У 2015-2019 роках за рахунок коштів, виділених Полтавській області з державного бюджету в сумі 21,1 млн грн, поліпшили житлові умови 43 сім’ї загиблих учасників антитерористичної операції, які відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мають право на позачергове забезпечення житлом.

Про це повідомили у Полтавській облдержадміністрації.

В межах державної програми, забезпечення житлом здійснюється шляхом виплати грошової компенсації за належні для отримання жилих приміщень (далі-грошова компенсація).

Порядок призначення та виплати грошової компенсації затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 №719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» (далі-постанова).

Дія постанови поширюється на членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час участі в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення чи здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення вказаній пільговій категорії здійснюють уповноважені комісії, створені за рішенням виконавчих комітетів міських, районних у містах рад або за розпорядженням голови районної державної адміністрації.

Необхідною умовою для призначення грошової компенсації є перебування на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, відповідно до норм Житлового Кодексу Української РСР. Облік громадян, потребуючих поліпшення житлових умов, здійснюють виконавчі комітети районних, сільських, селищних, міських, районних у містах рад.

Для розгляду уповноваженими комісіями питання призначення грошової компенсації, до органу соціального захисту населення за місцем перебування на квартирному обліку подається заява про призначення грошової компенсації, до заяви додаються копії:

1) документа, що посвідчує особу;

2) посвідчення встановленого зразка, що підтверджує статус;

3) довідки про безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України або про участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення або довідки керівника Антитерористичного центру при СБУ, Генерального штабу Збройних Сил;

4) документів, що посвідчують родинні стосунки між заявником і особою, яка загинула (пропала безвісти), померла, між малолітніми чи неповнолітніми дітьми і особою, яка загинула (пропала безвісти), померла.

Грошова компенсація зараховується на спеціальні рахунки заявників, відкриті в ПАТ «Державний ощадний банк України» та використовується протягом року на придбання у власність самостійно обраного житла у будь-якому населеному пункті України.

Перейти до вмісту