Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На День міста у Полтаві встановлюватимуть рекорд України

Управління культури міськвиконкому готує до Дня міста низку цікавих розважальних заходів у всіх мікрорайонах міста. Загальноміські святкування розпочнуться пообіді коло Білої альтанки. Сюди кличуть усіх небайдужих полтавців та гостей міста прийти у вишиванках, щоб разом узяти участь в урочистій ході вулицею Соборності до Корпусного парку.

Про це повідомляє пресслужба Полтавської міської ради.

Про деталі святкування та план проведення заходів 17 вересня розповіла начальник міського управління культури Лариса Кречко. Під час робочої наради щодо організації та проведення святкування Дня міста разом із секретарем міської ради Олександром Шамотою, головами районних у місті Полтава рад, директором міського Будинку культури Ларисою Семенягою, керівниками управлінь та відділів міськвиконкому та правоохоронцями обговорили маршрут ходи «Полтава вишивана» від Білої альтанки повз Театральну площу до Корпусного парку, де відбудеться встановлення рекорду України з плетіння найбільшого вінка довжиною 1120 метрів – по метру на кожний рік існування міста Полтава.

Після цього на Театральній площі відбудеться святковий концерт.

“Це буде не просто рекорд України. Ми поєднуємо одразу кілька корисних справ напередодні Дня міста, – розповіла Лариса Кречко. – По-перше, разом із працівниками КП «Декоративні культури» ми проведемо санітарну чистку дерев, приберемо зайве гілля, яке використаємо для плетіння вінка. Це буде клен, дуб, вільха, верба, горобина – дерева, які здавна вважаються природними оберегами. Вплітаючи їх у вінок, полтавці можуть вкласти частинку своїх позитивних думок у найбільший оберег за всю історію нашого міста, – зазначила начальник управління культури”

До плетіння вінка можуть долучитися всі охочі полтавці – говорить секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота:

“За нашою задумкою плетіння почнеться 23 вересня з 8 години ранку. Тож кожен, хто відчуває таке бажання і потребу, маже стати частиною цього дійства. Крім того, сюди ж, у Корпусний парк, небайдужі полтавці, які мають на своїх подвір’ях осінні квіти, можуть принести їх і ми вплетемо їх у загальний оберіг”, – зазначив секретар міськради.

Загалом плетіння найбільшого вінка може водночас стати і наймасовішим флешмобом в історії Полтави.

Перейти до вмісту