Ви тут:
Полтавщина субсидії Суспільство ТОП-новина 

Монетизація пільг та субсидій на Полтавщині: кому та які документи необхідно подати

30 вересня, під час апаратної наради, директор Департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко розповіла про реалізацію державної соціальної підтримки під час оплати житлово-комунальних послуг на опалювальний період.

“Цього року 16 жовтня розпочнеться опалювальний сезон. Зараз діє дві державні Програми, які спрямовані на підтримку населення, під час оплати житлово-комунальних послуг: пільг та субсидій”, – повідомила Людмила Корнієнко.

В минулому опалювальному сезоні на Полтавщині субсидію отримували 212 тисяч сімей, середній розмір субсидії — 1700 грн. В не опалювальний період субсидію одержують 164 тисячі сімей.

“З цього року запроваджено монетизацію субсидій. Таким чином 144 тисячі пенсіонерів одержували субсидію готівкою через пошту або банківську установу, 58 тисяч сімей — готівкою через Ощадбанк. На виплату субсидій вже спрямовано 890 млн грн”, – додала Людмила Корнієнко.

Та зазначила, що цього опалювального сезону очікують, що субсидію отримуватимуть 200 тисяч сімей. 164 тисячам сімей, які отримують субсидію зараз, автоматично перерахують і на опалювальний сезон. Іншим необхідно подати документи в Управління соцзахисту.

“Якщо у сім’ї є борг за житлово-комунальні послуги понад 340 грн за місяць, то субсидію їм не надаватимуть. Так, на даний час, на Полтавщині 5 тисяч сімей мають борги — це найнижчий показник по Україні”, – повідомила Людмила Корнієнко.

До 20 жовтня органи соцхзахисту проведуть автоматичний перерахунок і до 10 листопада сім’ї отримають повідомлення про нараховану субсидію.

“Щодо монетизації пільг на житлово-комунальні послуги, то в області 108 тисяч сімей користуються такими пільгами. З них 62 тисячі сімей отримують пільги з урахуванням доходу, в середньому — 700 грн”, – розповіла Людмила Корнієнко.

Готівкова форма надання пільг передбачає, що необхідно до 15 жовтня подати заяву на призначення пільги у готівковій формі, в разі неподання заяви, пільга буде призначена у безготівковій формі.

“На кожного пільговика в Ощадбанку буде відкрита, без звернення, обліковий запис. 15 — 18 листопада кожен пільговик отримає на рахунок Ощадбанка суму пільги, а банк перерахує кошти на надавача комунальних послуг”, – роз’яснила Корнієнко.

Кожен пільговик отримуватиме СМС-повідомлення з сумою нарахованої пільги та залишку, який їм самостійно необхідно сплатити.

“Ці дві Програми охоплять 53% сімей області”, – підсумувала Людмила Корнієнко.

 

Перейти до вмісту