Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Майстер-класи, показові виступи та нагородження: у Полтаві відбувся перший фестиваль єдиноборств «Чемпіони»

Вихідними Полтава знову довела, що – це місто з можливостями для розвитку. 14 вересня на різних локаціях в обласному центрі вирували різні фестивалі. Зокрема, у Петровському парку відбувся перший фестиваль єдиноборств «Чемпіони». Про це повідомляють у Полтавській міській раді.

Фестиваль єдиноборств «Чемпіони» реалізований в рамках міської цільової програми «Бюджет участі». Проєкт здобув перемогу у 2018 році. Автор ініціативи заслужений тренер України, майстер спорту України та керівник «Школи чемпіонів» з тхековондо Юрій Шавиро розповідає: ідея подати проєкт на конкурс виникла давно.

– Взагалі, основний напрямок «Школи чемпіонів» – це тхеквондо. Але, виникла ідея показати, що у Полтаві є різні школи бойових мистецтв. Тому, вирішили подати проєкт на конкурс «Бюджет участі і перемогли. В основу фестивалю покладена мета популяризації спорту та здорового способу життя. А ще, можливість продемонструвати себе та свої здобутки містянам.

Кращі спортсмени з різних федерацій: рукопашний бій, тхеквондо, карате, боротьба та ще багато видів спорту – все це представлено у Петровському парку.

– Всі єдиноборства Полтави об’єдналися в єдиний проєкт і змогли виграти цей проєкт. На фестивалі представлені локації багатьох клубів єдиноборств, де кожен бажаючий мав змогу спробувати свої вміння та обрати той вид, який йому до вподоби. Впевнений, багато юних спортсменів, які наразі займаються у тій чи іншій школі єдиноборств, у майбутньому стануть відомими та будуть прославляти нашу Полтаву на ряду з іншими славетними спортсменами, – наголосив секретар міської ради Олександр Шамота.

Кошти на проведення фестивалю виділили з міського бюджету у сумі 371 тисяча гривень.

На свято завітали й зірки спорту: учасники міжнародних змагань, володарі чорних поясів та Кубків світу, зокрема майстер спорту України міжнародного класу з тхеквондо, 4-ти разовий чемпіон України, Срібний призер Дефлімпійських ігор з тхеквондо у 2017 році, володар Ордена ІІІ ступеня «За заслуги» від президента України Вадим Боярин; майстер спорту України міжнародного класу, Чемпіонка Європи, багаторазова переможниця чемпіонатів і Кубків України, дворазова чемпіонка, срібна та бронзова призерка ХХІІІ Дефлімпійських ігор, володарка Ордену Княгині Ольги ІІІ ступеня Інна Мажара; майстер спорту України, чорний пояс з тхеквондо 2 Дан, багаторазовий Чемпіон та призер відкритих міжнародних турнірів, Чемпіонатів України, учасник Чемпіонату Світу з тхеквондо Андрій Нечитайло.

Команди учасники були нагороджені за значний внесок у розвиток спортивного життя, всі ж учасники отримали пам’ятні нагороди. А сам автор проєкту Юрій Шавиро переконаний: таке спортивне свято стане традиційним для Полтави.

Перейти до вмісту