Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Лекторій, майстер-класи, ярмарок еко товарів та інтерактив: у Полтаві пройшов правоосвітній захід «Poltava Eco Family Day»

У Полтаві пройшов правоосвітній захід «Poltava Eco Family Day». Цей проект був одним із переможців конкурсу проектів спільних заходів управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради та дитячих, молодіжних громадських організацій, їх спілок, Студентської ради м. Полтава, органів студентського самоврядування закладів вищої освіти I-ІV рівня акредитації м. Полтава, повідомляють у Полтавській міськраді.

Проект реалізовано 21 вересня 2019 року у Всесвітній день чистоти з метою популяризації здорового способу життя, формування екологічних звичок містян, поширення інформації в інтерактивній формі про вплив людини на навколишнє середовище та зміни клімату.

На заході працювали 4 локації:

Перша локація – Лекторій. Проведено лекцію «Що обираємо? Смачне чи безпечне?» з експерткою з безпечного харчування Оленою Горячовою, лекцію «Енергоефективність в побуті» з енергоаудитором Ігорем Кіянчуком та презентовано проект «Зелена школа» Комунального закладу Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 8 ім. Панаса Мирного за участі волонтерки Корпусу миру США в Україні Фелісії Гаммон.

Друга локація – Майстер-класи. Проведено 3 майстер-класи: з виготовлення дрібничок для побуту із крафтових матеріалів, з апсайклінгу та з розпису еко-торбинок.

Залучено 90 учасників. Діяла виставка робіт з апсайклінгу.

Третя локація – Ярмарок еко товарів. Були представлені товари та продукти 17 виробників.

Четверта локація – Інтерактив. Тут працювали:

– велошкола, де можна було пройти тест на знання правил дорожнього руху та отримати велоправа;

– екологічна вікторина;

– сортувальна станція, де волонтери роз’яснювали, як правильно сортувати вторсировину.

– аквагрим для дітей;

– трансляція мультфільму.

Крім того, розповсюджувалися роботи – переможці конкурсу плакатів «Еко візія», працювали стенди з інформаційними плакатами по енергоефективності в побуті.

Під час заходу було підбито підсумки та нагороджено переможців марафону «Полтава сортує» й конкурсу сортування вторсировини серед шкіл міста.

Вручено диплом та смарт-контейнер, який розмовляє та надсилає смс відповідальному про рівень заповнення контейнера.

На сцені «Poltava Eco Family Day» виступили волонтерські екологічні загони 5 навчальних закладів міста: ПЗЗСО № 29, № 30, № 8, № 36, гімназії № 13.

На території «Poltava Eco Family Day» також було розміщено спеціалізовані контейнери для небезпечних відходів, а саме «Коробочка» для використаних батарейок і акумуляторів та «Одежина» для вживаного одягу БО «Світло надії».

Перейти до вмісту